top of page

LIFE SCIENCE EXECUTIVE
OF THE YEAR - 2022:

ULLA GROVE KROGSGAARD THOMSEN
CEO, NOVO NORDISK PHARMATECH A/S

Anker 1

PRISVINDER 2022

Ulla.jpg

Ulla Grove Krogsgaard Thomsen tiltrådte som CEO for Novo Nordisk Pharmatech den 1. april 2021. Hun har en næsten 24 år lang baggrund hos Novo Nordisk i forskellige stillinger, samt en livslang erfaring inden for proteinbaserede lægemidler.
 

 • Ulla har udvist en særlig evne til at nuancere og udvikle sit lederskab, samt varetage meget forskelligartede faglige- og ledelsesmæssige udfordringer på tværs af bl.a. R&D, Product Supply, General Management m.v.

 • Ulla har bidraget til at finde nye og innovative veje, løsninger eller samarbejder – bl.a. ved sit bidrag til:

  • Udviklingen af en ny proteinstrategi i Novo Nordisk Research, der bl.a. har ledt til fire nye produkter på markedet.

  • Etableringen af en multi-produkt API facilitet i Hillerød for Novo Nordisk (godkendt af FDA).

  • Projekteringen, etableringen og valideringen af en ny Novoseven® facilitet (senere godkendt af FDA/EMA).

  • …og senest ved etableringen af samarbejdet mellem Novozymes og Novo Nordisk Pharmatech.

 • Ulla har dedikeret sin karriere til at udvikle bedre medicin og medicinske løsninger, bl.a. understøttet af sine co-inventor/authorships på 11 patenter og mere end 30 publikationer.

 • Ulla gør en forskel ikke blot for sine virksomhed(er), medarbejdere og kollegaer men også i et bredere regi – f.eks. som medlem af aftagerpanelet for bachelor- og kandidatuddannelserne ved School of Pharmaceutical Sciences (KU).

 • Ulla er kendt for i sit lederskab at have skabt grobund for udviklingen af mange talenter gennem årene, parallelt med at have varetaget sin bredere organisations interesser.

 • Ulla fremstår med stor autenticitet i sin persona og lederskab, og har formået at sætte klare retninger, formål og prioriteringer for sine organisationer.

DE ANDRE 4 NOMINEREDE KANDIDATER

Henriette LinkedIn kopi - Ny.jpg

Henriette Dræbye Rosenquist har arbejdet i den biofarma-ceutiske industri i 26 år, heraf mere end 19 år hos Pfizer. I dag er hun topchef for medicinalkoncernens franske forretning, en post som giver hende ansvaret for mere end 1000 ansatte og en årlig omsætning på over 2,7 mia. euro.

 • Henriette har valgt at bidrage aktivt til at fremme medicinalindustriens interesser gennem sit tidligere formandskab og medlemskab af LIF’s bestyrelse. Derudover er Henriette bestyrelsesmedlem og kasserer i LEEM (the French Association of the Pharmaceutical Industry), samt formand for én af de 5 komiteer (Reputation & Responsibility).

 • Henriette fremstår med stor autenticitet i sin persona og lederskab, og har valgt at have en stemme i den offentlige debat indenfor emner som kulturforståelse, inklusion og diversitet. Bl.a. har hun udtalt et ønske at have en “external voice” i 2022 med mere fokus på samfundsmæssige og politiske emner, da hun ofte har savnet at ledere også udtaler sig om forretningsmæssige emner udenfor deres brancheområde.

 • Henriette har udvist stor handlekraft i sit lederskab bl.a. ved i 2020 succesfuldt at have forhandlet Cominaty (COVID-19 vaccinen) samt i 2022 Paxlovid (COVID-19 behandlingen), på plads for Frankrig.

 • Henriette har demonstreret en særlig evne til at navigere i en meget anderledes kultur (Frankrig).

 • Henriette har udvist fremsynethed og mod ved i Pfizer regi, at foretage større transformerende investeringer. Som eneste land nogensinde udenfor USA har Henriette desuden formået at forhandle en 520 mill. €’s investing til fransk life science, og hun har i den forbindelse to gange været i Elyséee palæet og mødes med Emanuelle Macron (den franske præsident).

 • Henriette har haft særlig fokus på at skabe samarbejde og en fællesskabsfølelse iblandt medarbejdere og kollegaer.

 • Henriette har været særlig dygtig til gennem årene at skabe et ”purpose” for sine organisationer.

Rasmus Hannemann.jpg

Rasmus Hannemann har haft en imponerende karriere hos Coloplast, hvor det seneste højdepunkt er rollen som øverste chef for hele koncernens Skin & Wound Care forretning (omsætter for 2 mia DKK, 750 medarbejdere).
 

 • Rasmus har som leder i Coloplast udvist en særlig evne til at nuancere og udvikle sit lederskab, samt varetage meget forskelligartede faglige udfordringer – i Danmark og udenlands.

 • Rasmus har haft særlig fokus på at skabe samarbejde og en fællesskabsfølelse iblandt medarbejdere og kollegaer.

 • Rasmus fremstår med stor autenticitet i sin persona og lederskab, og har herigennem formået at skabe stor impact på sine organisationer.

 • Rasmus har gang på gang vist sig at være en visionær leder med en udpræget evne til at udfordre status quo – bl.a. i form af søsætningen af innovative initiativer (f.eks. udviklingen af nye digitale kanaler og etableringen af Coloplasts consumer marketing-funktionen m.v.). 

 • Rasmus er optaget af at se heltene i os alle, fremfor den enkelte super-helt (der nok alligevel ikke er det overmenneske, som han/hun portrætteres til).

 • Rasmus har været særlig dygtig til at sætte en klar retning og skabe et udviklende og udfordrende arbejdsmiljø for dine medarbejdere.

  Rasmus er også kendt som en inspirerende taler og motivator, han nyder at stå på en scene og har bl.a. været forsanger i et band siden han var 8 år gammel.

Rasmus HLF.jpg

Rasmus Hother Le Fevre tiltrådte som CEO for Ferrosan Medical Devices den i 2021. Han kom til virksomheden efter en længere karriere i Novo Nordisk, hvor han sluttede som adm. direktør for det helejede datterselskab Novo Nordisk Pharmatech.

 • Rasmus er blandt de mest værdiskabende ledere i den danske life sciences industri understøttet af kontinuerligt gode forretningsresultater, bl.a. nåede Novo Nordisk Pharmatech senest for regnskabsåret 2020 nye højder under hans ledelse med et rekordoverskud på 114,9 mio. kr. (+18% i forhold til året før).

 • Rasmus har haft stor succes med at lede sine organisationer, hvor han bl.a. har haft fokus på inddragelse af organisationen i strategiprocesser og skabelsen af en lærings- og udviklingsorienteret organisation.

 • Rasmus har udvist en særlig evne til at nuancere og udvikle sit lederskab, samt varetage meget forskelligartede faglige- og ledelsesmæssige udfordringer på tværs af bl.a. produktion, shipping, marketing og general management m.v.

 • Rasmus har i Novo Nordisk Pharmatech stået i spidsen for succesfulde inspektioner og certificeringer (FDA og ISO 45001) samt etableringer af kontorer i Singapore og Boston.

 • Rasmus er anerkendt for at skabe inklusion – både i forhold til sine ledergrupper og sine bredere organisationer.

Søren_edited.jpg

Søren Tulstrup blev i 2018 udnævnt til President & CEO hos Hansa Biopharma, et svensk biotekselskab med hovedsæde i Lund og godt 80 ansatte. Søren bringer mere end 30 års erfaring fra Life Science industrien, hvor han har været med til at løfte virksomheder til det næste niveau. Som Adm. Direktør i den Schweiziske pharma virksomhed, Vifor Pharma, voksede salget fra 667 millioner CHF I 2013 til 1,17 milliarder CHF I 2016 primært drevet af organisk vækst. Hertil blev Søren også anerkendt i den schweiziske avis, Handelzeitung, hvor han blev placeret #2 på en liste over Schweiz’ mest værdiskabende CEOs.

 • Søren er blandt de mest værdiskabende danskere i international biotech gennem årene, og Søren har desuden lagt grunden til en stor del af den værdiskabelse hans virksomheder senere har nydt godt af, herunder bl.a.:

  • Bidraget til at skabe høj tocifret vækst i omsætningen hos Vifor Pharma.

  • Bidraget til etableringen af 4 centrale partneraftaler hos Santaris Pharma medvirkende til muliggørelse af et efterfølgende salg til Roche Pharma.

  • Bidraget til godkendelsen og lanceringen af Janumet for Merck.

 • Søren har demonstreret en særlig evne til effektiv ledelse på tværs af kulturer – herunder har Søren bl.a. opbygget og ledet high-performance biopharma/biotech virksomheder, i både Europe (herunder i bl.a. Baltikum og Central Europa) og USA.

 • Søren har udvist en unik kommerciel tæft kombineret med tung industriforståelse.

 • Søren har udvist stort mod bl.a. som chef for Santaris Pharma, hvor han valgte at gennemføre en omfattende omstrukturering – herunder med fyring af 40% af medarbejderne. Beslutningen var tydelig svær for Søren men blev gjort for at langtidssikre selskabet og sikre fokus på kapitalfremskaffelse. 

 • Søren har udvist et særligt talent for at skabe følgeskab fra sine organisationer, og på at udvikle nøglemedarbejdere og fremelske talenter.

 • Søren fremstår med naturlig autoritet og stor autenticitet i sin persona og lederskab.

LIFE SCIENCE EXECUTIVE OF THE YEAR

Albright Partners A/S is proud to host and sponsor the "Life Science Executive of the Year" award in Denmark.

WHAT ARE THE OBJECVTIVES OF THE AWARD?

 1. Recognize Life Science Executives who have excelled in providing demonstrated leadership that has been critical to the success of their organizations.

 2. Promote excellence among Life Science Executives.

 3. Encourage Life Science Executives to make a positive difference in the lives of their employees and stakeholders.

 4. Promote good leadership governance and courage to challenge the status quo.

WHAT ARE THE CRITERIA THAT THE EXECUTIVES ARE MEASURED UPON?

LEADERSHIP

Demonstrated leadership of the organisation and self while setting a clear purpose.

IMPACT

Demonstrated impact on company, industry and/or business in general.

 

COLLABORATION

Demonstrated ability to collaborate with both internal and external stakeholders.

INNOVATION

Demonstrated courage to challenge the status quo.

TEAM DEVELOPMENT

Demonstrated ability to foster an environment wherein recruitment, diversity, development, and retention of employees are cultivated.

THE JURY

The jury that will select the winner consists of 6 members:

 • Ms. Camilla G. Møhl, Senior Vice President, People & Culture at Coloplast

 • Mr. Henrik Birk, CEO-elect, ACD Pharma AS

 • Ms. Lena Munk Sørensen, Vice President, RA & QA at Radiometer

 • Ms. Dorthe Mikkelsen, President, Asia Pacific at MSD

 • Mr. Søren Kjeld Kristensen, Senior Vice President, Commercial Operations at H. Lundbeck 

 • Mr. Måns Barsne, Executive Vice President, Global Innovation at Ambu

 

Host: Mr. Henrik Brabrand, CEO at Albright Partners

THE PROCESS

Kompas pegere.jpg

1. RESEARCHING EXECUTIVE
NOMINEES

Kompas pegere.jpg

2. SHORTLISTING OUR
NOMINEES

Kompas pegere.jpg

3. REACHING OUT TO THE 
NOMINEES

Kompas pegere.jpg

4. JUDGING & EVALUATING
NOMINEES

Kompas pegere.jpg

5. REACHING OUT TO THE WINNER

Kompas pegere.jpg

6. CONDUCTING THE AWARD CEREMONY

FOR MORE INFO:

Henrik Brabrand, CEO

Albright Partners A/S

E: hb@albrightglobal.com

bottom of page