top of page

TOP-15 HEADHUNTERE I DANMARK – 2024

En headhunter virksomhed i dens rene form kaldes også for en executive search virksomhed, og består af højt specialiserede managementkonsulenter, som er blevet hyret (retained) af en klient på eksklusiv basis til at rådgive og rekruttere en eller flere kandidater til deres organisation. Executive search virksomheden arbejder i rekrutteringsøjemed end-to-end med henblik på at rådgive, identificere, vurdere og udvælge kandidater til en stilling. Det er vigtigt ikke at forveksle executive search virksomheder med search & selection virksomheder (ofte kaldet "contingency recruiters"), der sjældent arbejder på eksklusiv basis for deres klienter, og oftest har fokus på front-end delen af en rekrutteringsproces, hvormed vurdering og udvælgelse gennemføres af klienten selv.


De bedste executive search selskaber har tilknyttet nogle af de dygtigste eksperter indenfor deres respektive specialer som evner at levere dyb ekspertise omkring deres klients branche, geografi og funktionsområder.

Executive search virksomhederne ser som deres vigtigste opgave, at være en partner til deres klienter, og i den relation bidrage med dyb ekspertise omkring deres klients branche, geografi og det funktionsområde, der skal rekrutteres til. De skal nemlig være eksperter, fordi det er afgørende at de forstår, hvad der er på spil – herunder værdien af succes og prisen for fiasko.Her er vores liste over Top-15 danske headhuntere/executive search virksomheder i alfabetisk rækkefølge:


Albright Partners A/S: Arbejder fokuseret med executive search og organisationsrådgivning for ledelser og bestyrelser inden for Life Sciences (Pharma, MedTech & BioTech) på tværs af geografier og funktionsområder. Selskabet har hovedkontor i Danmark, og er medlem af AESC.

Amrop P/S: Arbejder bredt med executive search og organisationsrådgivning for ledelser og bestyrelser på tværs af geografier, brancher og funktionsområder. Selskabet har hovedkontor i Belgien.

Boyden A/S: Arbejder bredt med executive search og leadership consulting for ledelser og bestyrelser på tværs af geografier, brancher og funktionsområder. Selskabet har hovedkontor i USA, og er medlem af AESC.

Directure A/S: Arbejder bredt med executive search og organisationsrådgivning for ledelser og bestyrelser på tværs af geografier, brancher og funktionsområder. Selskabet har hovedkontor i Danmark.

Egon Zehnder A/S: Arbejder bredt med executive search og organisationsrådgivning for ledelser og bestyrelser på tværs af geografier, brancher og funktionsområder. Selskabet har hovedkontor i Schweiz.

DNA Headhunting ApS: Arbejder bredt med executive search og organisationsrådgivning for ledelser og bestyrelser på tværs af geografier, brancher og funktionsområder. Selskabet har hovedkontor i Danmark, og er medlem af Kennedy Partners.

Globesearch Management A/S: Arbejder fokuseret med executive search og karriererådgivning for ledelser og bestyrelser inden for det digitale område men på tværs af funktionsområder. Selskabet har hovedkontor i Danmark.

Heidrick & Struggles A/S: Arbejder bredt med executive search og organisationsrådgivning for ledelser og bestyrelser på tværs af geografier, brancher og funktionsområder. Selskabet har hovedkontor i Schweiz, og er medlem af AESC.

Human Capital Group P/S: Arbejder bredt med executive search og leadership assessment for ledelser og bestyrelser på tværs af geografier, brancher og funktionsområder. Selskabet har hovedkontor i Danmark og er medlem af IIC Partners.

Ingvardsen Partners ApS: Arbejder bredt med executive search og leadership consulting for ledelser og bestyrelser på tværs af brancher og funktionsområder. Selskabet har hovedkontor i Danmark, og er medlem af IESF.

Korn Ferry DK A/S: Arbejder bredt med executive search og organisationsrådgivning for ledelser og bestyrelser på tværs af geografier, brancher og funktionsområder. Selskabet har hovedkontor i USA.

Odgers Berndtson Group A/S: Arbejder bredt med executive search og organisationsrådgivning for ledelser og bestyrelser på tværs af geografier, brancher og funktionsområder. Selskabet har hovedkontor i England, og er medlem af AESC.

Russell Reynolds Associates A/S: Arbejder bredt med executive search og organisationsrådgivning for ledelser og bestyrelser på tværs af geografier, brancher og funktionsområder. Selskabet har hovedkontor i Schweiz, og er medlem af AESC.

Spencer Stuart Int. ApS: Arbejder bredt med executive search og organisationsrådgivning for ledelser og bestyrelser på tværs af geografier, brancher og funktionsområder. Selskabet har hovedkontor i USA, og er medlem af AESC.

Stanton Chase Nordic ApS: Arbejder bredt med executive search og assessment for ledelser og bestyrelser på tværs af geografier, brancher og funktionsområder. Selskabet har hovedkontor i USA, og er medlem af AESC.


Ovennævnte executive search selskaber arbejder som deres klienters nærmeste rådgiver og fortrolige, når der skal rekrutteres forretningskritiske medarbejdere – ofte ledere og bestyrelsesmedlemmer - til deres organisationer. På sagsløsningsteamet vil man oftest finde nogle af de dygtigste managementkonsulenter i branchen, som er eksperter indenfor deres respektive specialer.


Hvorfor er det vigtigt at vælge en af de bedste executive search selskaber som partner?

Fordi disse selskaber qva deres konsulenters dybdefaglighed, indsigter og erfaring, vil være bedre til at forstå de mange branchemæssige-, organisatoriske- og ledelsesmæssige nuancer og kompleksiteter, der omfavner klienten, dennes organisation og den konkrete rolle der rekrutteres til. Sandsynligheden for at finde den bedste kandidat og med andre ord det rigtige klient-kandidat fit øges ganske enkelt når man bruger de dygtigste i deres felt.


De direkte omkostninger ved ikke at få ansat den rigtige kandidat i en stilling kan i værste fald strække sig til tabt salg og en negativ udvikling i markedsposition. De indirekte omkostninger kan være endnu større, og omfatte tabt momentum, negativ indflydelse på den hyrende organisation i form af manglende produktivitet og motivation samt tabt tiltro fra kunder og markedet m.v.


Den førende, globale executive search brancheorganisation AESC (Association of Executive Search & Leadership Consultants) har udviklet nedenstående model med 8 grunde til hvorfor organisationer bruger executive search virksomheder:


Kilde: AESC.org


Hvis du vil vide mere om hvordan man vælger det bedste executive search selskab så kan du se mere her: https://www.albrightglobal.com/choosing-an-executive-search-firm.


Klik her for at læse mere om Albright Partners.


Comments


bottom of page